Programma’s 2015

Avant-Premières

Zes exclusieve premières van Franse en Franstalige films die in de loop van 2015 in Nederland uitgebracht zullen worden.

Focus op Bertrand Bonello

In Frankrijk wordt hij beschouwd als een van ’s lands meest originele hedendaagse filmmakers, Bertrand Bonello’s cinematografische oeuvre is doordrenkt van sensualiteit en met een schaduw van Hitchcockesque verdubbelingen, trappenhuizen en hairdo’s. Bertrand Bonello wordt internationaal erkend voor zowel zijn werk als regisseur, scriptschrijver, acteur en componist als voor zijn boeken, muziek en kunstinstallaties. Plein les Yeux haalt Bertrand Bonello naar Nederland met een programma opgedragen aan zijn films en zijn werk als kunstenaar.

France Specials

Vier vertoningen welke worden geïntroduceerd door speciale gasten van het festival. De films zijn gewijd aan mode, gastronomie en de Tour de France.

Franse Competitie

Zeven gloednieuwe films van zowel gevestigde regisseurs als nieuwkomers; een interessante mix die de veelzijdigheid toont van moderne Franse cinema. Van driehoeksverhoudingen tot existentiële thrillers en van historische drama’s tot hip-hop tragedies.

Franstalige Competitie

Zeven geprezen en gelauwerde Franstalige premièrefilms uit België, Zwitserland, Marokko, Senegal, Burkina Faso, Canada, Cambodja en Haïti.

Kinderprogramma

Twee vertoningen voor de kleintjes in het Nederlands!

Films